Naast de Borobudur-tempel, zijn hier 5 leuke toeristische plaatsen in Magelang

Wonderful Indonesia

Bron: Wonderful Indonesia

Voor sommige toeristen geeft Magelang misschien alleen toeristische bestemming in de vorm van de Borobudur-tempel alleen. Sterker nog, er zijn nog vele andere tours die niet minder mooi zijn en die je kunt bezoeken. U kunt een reeks natuurlijke attracties, historische rondleidingen en culinaire rondleidingen vinden wanneer u Magelang als uw vakantiebestemming kiest. U kunt prachtige landschappen en landschappen vinden in Magelang.

Ben je van plan om in de nabije toekomst Magelang te bezoeken? Het volgende is een lijst van 5 natuurlijke toeristische bestemmingen die bezocht kunnen worden tijdens een bezoek aan Magelang, Midden-Java.

1. Greenden Hill

Grenden Pakis Hill is een van de natuurlijke toeristische bestemmingen die u moet bezoeken als u op vakantie bent naar Magelang. Deze natuurlijke toeristische locatie ligt niet ver van het gebied van de Borobudur-tempel.

Greden Hill ligt op de hellingen van de berg Merbabu op een hoogte van 1600 meter boven de zeespiegel. Enkele van de toeristische plekken die op deze locatie kunnen worden genoten, zijn het dwerghuis, het ondersteboven huis, de stoeltoren, de maansikkel en het gebied met dennenbomen.

Het juiste moment om deze heuvel te bezoeken is in de schemering, want het zien van de zonsondergang met uitzicht op de berg Merbabu is een zeldzame ervaring die je zult krijgen. Alleen met de toegangsprijs van IDR 7.500 per persoon op weekdagen en IDR 12.500 per persoon op feestdagen, kunt u de schoonheid van Gerden Hill verkennen en genieten.

2. Mount Andong

Deze kleine berg heeft een hoogte van 1.726 meter boven de zeespiegel. Voor degenen onder u die een kleine wandeling willen maken, kunt u Mount Andong kiezen als uw klimbestemming. Met slechts 2 uur rijden bereikt u de top van deze heuvel. Mount Andong is perfect voor degenen onder u die willen opwarmen om hogere bergen te beklimmen.

Het panorama dat deze berg biedt, is een groen dennenbos dat een briesje en het getjilp van vogels in de lucht stuurt om uw reis tijdens de klim te begeleiden. Hoewel het gemakkelijk te beklimmen klinkt, heeft Mount Andong nog steeds rotsachtige paden en gladde trappen, dus blijf alert.

Aangekomen bij de Peak, ziet u het uiterlijk van Mount Merbabu en Magelang City van bovenaf. Om het klimgebied te betreden, hoeft u slechts een toegangsbewijs van IDR 4.000 per persoon te kopen. Mount Andong ligt in Girirejo Village, Ngablak District, Magelang Regency, Midden-Java.

3. Slandak-grot

Slandak Cave Waterfall is een ongerepte toeristische attractie met rijen pijnbomen die het weer erg mooi en koel maken. De schoonheid van deze waterval ligt in het heldere water. Voordat je Goa bereikt, moet je door de ingang in de vorm van een prachtig torenhoog dennenbos. Tussen de pijnbomen vind je ook miniatuuregels en reuzengorilla’s.

Niet alleen grotten, natuurlijke attracties in Grogol Hamlet, Muneng Warangan Village, Pakis District, bieden ook een toeristische watervalbestemming die naast elkaar ligt, namelijk de Kedung Sembrani-waterval.

4. Mount Telomoyo

Voor degenen onder jullie die van bergtoerisme houden, kan Mount Telomoyo een optie zijn voor een korte vakantie in Magelang. U hoeft het klimmen niet moe te zijn, de top van de berg Telomoyo kan worden bereikt met een gemotoriseerd voertuig. Dit komt door een adequate infrastructuur op de berg. De route naar de top van de berg per motor kan worden bereikt vanaf de toeristenparkeerplaats Mount Telomoyo in het district Ngablak, Magelang. Daarom moet u de staat van het voertuig goed voorbereiden.

Mount Telomoyo heeft aantoonbaar een strategische locatie. Mount Telomoyo, gelegen tussen Magelang en Semarang, wordt omringd door vier andere bergen in Midden-Java, namelijk Mount Ungaran, Mount Sumbing, Mount Merbabu en Mount Andong. Gelegen op een hoogte van 1.894 meter boven de zeespiegel, kunnen klimmers van Mount Telomoyo verschillende schoonheden zien vanaf de top, waaronder Rawa Pening, Ambarawa en Ambarawa City. Bovendien kun je van bovenaf ook Salatiga City en Magelang City zien.

5. Grenjengan tweelingwatervallen

Grenjengan Twins is een waterval in Citran Hamlet, Muneng Warangan Village, Pakis District, Magelang Regency, Midden-Java. Zoals de naam al aangeeft, heeft deze toeristische plek twee aangrenzende watervallen. De bron van deze waterval komt van de Cebong-rivier waarvan de bronnen rechtstreeks van de berg Merbabu naar beneden komen.

Deze twee watervallen hebben verschillende hoogtes, de eerste waterval heeft een hoogte van ongeveer 12 meter en 18 meter voor de tweede waterval. Zodra je het Grenjengan Twin Waterfall-gebied binnengaat, zie je een uitgestrekt groen landschap dat wordt gedomineerd door pijnbomen en schaduwrijke bamboe. Geen wonder want deze waterval ligt in het gebied van het Merbabu Mountain Slope National Park.

Wonderful Indonesia

Door de toeristische attracties in Magelang te kennen, bezoek je niet alleen de Borobudur-tempel. Kom op, maak een reis naar Magelang om daar de schoonheid van de natuur te ontdekken. Zorg ervoor dat je jezelf hebt uitgerust met volledige informatie over Magelang en Borobudur tours van de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Reply