Leer Bunaken Marine Park in Manado beter kennen

Wonderful Indonesia

Bron: Wonderful Indonesia

Een van de toeristische attracties in Indonesië die bekend staat om zijn rijkdom aan zeeleven en de verscheidenheid aan vissen die in deze wateren leven, namelijk het Bunaken Marine Park. Deze plaats kan uw toeristische bestemming zijn terwijl u op vakantie bent met vrienden, familie en geliefden. Voordat je daar komt, moet je eerst je kennis uitrusten met geschiedenis van Bunaken Marine Park in Manado.

Geschiedenis van het Bunaken Marine Park

Het Bunaken Marine Park is een werelderfgoed. Deze plek werd in 1975 bekend dankzij de ontdekking van duikers van de Nusantara Diving Club (NDC) die duikexpedities uitvoerden in Bunaken. Hoewel ze door lokale bewoners verboden waren om te duiken, waren de duikers die uit de stad Manado kwamen niet bang. Het verbod was omdat de lokale gemeenschap geloofde dat Bunaken werd bewoond door boze geesten die ronddwaalden, dus activiteiten zoals duiken waren in die tijd ten strengste verboden in het Bunaken Marine Park-gebied.

Een groep vissers die de duikers verbood, was verbaasd, gemengd met angst, toen de duikers maskers en andere duikuitrusting droegen. De duikers gaan dan het heldere zeewater in naar de donkere bodem en verdwijnen aan de rand van de afgrond in de mysterieuze diepten van de zee. De traditionele vissers zagen samen met de lokale gemeenschap zuurstofbellen opkomen uit de diepten van de zee. Ze gingen ervan uit dat de duikers niet veilig zouden terugkeren.

Even later sloeg hun angst om in bewondering toen ze de duikers in plaats daarvan ongedeerd, gelukkig en glimlachend naar buiten zagen komen. De duikers zeiden dat ze geen geesten zagen zoals gerapporteerd door vissers en lokale bewoners, maar in plaats daarvan verbazingwekkende zeedieren zagen, die vissers nog nooit hadden gezien. Ze vonden zeldzame vissen en zeeplanten op de koraalmuren die nog steeds ongerept en bewaard zijn gebleven. Volgens hen zijn de zeedieren erg mooi en verbazen ze zich.

Nationaal park Bunaken Marine Biota Wealth

Bunaken is een van de ecosystemen met de meeste diversiteit aan mariene rijkdom ter wereld. Daarom is dit gebied aangewezen als nationaal park. De Indonesische regering heeft Bunaken vanaf 2005 ook geregistreerd als origineel Indonesisch werelderfgoed bij UNESCO.

Volgens deskundigen zijn de diepten van de zee van Bunaken ongeveer 4.000 voet die worden bewoond door meer dan 2.000 soorten vissen en zijn er ongeveer 500 soorten koraal die nog nooit eerder zijn gevonden. Dit alles is meer dan genoeg voor duikers om getuige te zijn van de schoonheid ervan.

De onderwaterschoonheid van Bunaken en zijn omgeving overtreft de schoonheid van de zeebodem van de Antillen, het Great Barrier Reef, Australië en Oost-Canada. Geen wonder dat het bezoek aan Bunaken elk jaar toeneemt.

Locatie van Nationaal Park Bunaken

Bunaken National Marine Park ligt in de baai van Manado, Sulawesi, Indonesië. Deze toeristische plek in Manado staat bekend om zijn onderwaterschoonheid die wereldwijd is en een favoriet is voor toeristen die de stad Manado bezoeken. Duiken in de onderwaterschoonheid van Bunaken National Park is een van de activiteiten die je moet doen als je Manado bezoekt.

Bunaken Island is een van de vijf eilanden in het Bunaken National Park. De andere vier eilanden zijn Siladen Island, Manado Tua Island, Mantehage Island en Nain Island. Het zeepark van Bunaken is een van de belangrijkste toeristische objecten van Manado. Hier zie je de schoonheid van koraalriffen die nog steeds goed worden onderhouden en verschillende soorten vissen die onder de Bunakenzee leven.

Activiteiten in Nationaal Park Bunaken

Toeristische attracties in Manado is een van de beste duikplekken in Indonesië. Er zijn 39 duikpunten met variërende diepten tot duizenden meters. Door te duiken, vindt u een heel mooi onderwaterlandschap. Hier vindt u een verscheidenheid aan zeeleven in zijn natuurlijke oorsprong die uniek, kleurrijk, schoon en goed onderhouden is.

Er zijn ook verschillende koraalriffen die u zullen verbazen met hun schoonheid. Bovendien is het unieke aan Bunaken Marine Park dat er onder water grote muren zijn of ook hangende muren of gigantische koraalmuren (een klif) die verticaal staan ​​en naar beneden buigen op een diepte van 25-50 meter. Deze koraalmuur is een voedselbron voor vissen in de wateren rond de wateren van Bunaken.

Voor degenen onder u die niet kunnen zwemmen, zijn er andere mogelijkheden om te genieten van het onderwaterparadijs in Bunaken. Naast duiken of snorkelen kun je een onderzeeër huren die speciaal is ontworpen met een transparante glazen wand zodat je vrij het onderwaterlandschap in de wateren van Bunaken kunt zien.

Bezoektijd en toegangsprijs

De beste tijd om in de wateren van Bunaken te duiken is tussen mei en augustus. Op dit moment is het water hier helderder, zodat u de verscheidenheid aan zeeleven in het Bunaken Marine Park beter kunt zien. Bovendien is de luchttemperatuur ook ideaal voor degenen onder u die willen duiken.

Om van deze Underwater Tour te kunnen genieten, hoeft u slechts Rp. 350.000,- door gebruik te maken van een boot die u bij Pasar Bersehati kunt huren voor Rp. 300.000,- tot Rp. 400.000,- een. Als je uit Marina komt, is het tarief ongeveer Rp. 600.000 – Rp. 800.000. Maar als u goedkoper wilt, kunt u een traditionele boot gebruiken tegen een tarief van Rp. 50.000 per persoon.

Wonderful Indonesia

Om dit toeristengebied te betreden moet je een toegangsbewijs kopen. De toegangsprijs voor het gebied rond Bunaken Island is ongeveer Rp. 25.000 – Rp. 50.000 die kunnen worden gekocht in Manado of direct in Bunaken National Park.

Dat is belangrijke informatie over Bunaken National Park voor je volgende vakantie. Voor aanvullende, meer gedetailleerde informatie kunt u deze vinden op de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Reply