6 typische Mandalika Lombok-souvenirs die je mee naar huis moet nemen

Wonderful Indonesia

Bron: Wonderful Indonesia

Hoewel het er hetzelfde uitziet als Bali, heeft Lombok andere gebruiken en culturen. Dit eiland wordt door veel toeristen bezocht omdat het een natuurlijke schoonheid heeft die als verbazingwekkend wordt beschouwd. Elke toerist of toerist die naar Lombok komt, heeft een ander doel. Onder hen zijn er die willen gaan op natuurtochten, historische rondleidingen, religieuze rondleidingen, winkeltochten, culinaire rondleidingen, en sommigen doen het allemaal tegelijk op één bestemming.

Na tevreden rond te hebben gelopen en interessante toeristische objecten te bezoeken, als aanvulling op de sightseeing-activiteiten, is het zeer noodzakelijk om verschillende Lombok-souvenirs te kopen om aan de familie thuis te geven. Er zijn veel unieke Lombok-souvenirs om uit te kiezen. Voor degenen die op zoek zijn naar souvenirs om mee naar huis te nemen, zijn hier enkele typische souvenirs om mee naar huis te nemen.

1. Sasak geweven stof

Indonesië is een land dat bekend staat om zijn gebruiken en werken. Een van de culturele werken en gebruiken van de Lombok-bevolking is de Sasak geweven stof die alleen in de omgeving van Lombok te vinden is.

Sasak geweven stof wordt gemaakt met een zeer ingewikkeld en lang productieproces. Bovendien wordt er nog op de traditionele manier vervaardigd, namelijk met de hand. Geen wonder dat deze Sasak geweven stof tegen hoge prijzen wordt verkocht. De prijs is echter aangepast aan het type garen dat wordt gebruikt om sasakdoek te maken. Als je sasak geweven stof als souvenir wilt kopen, is het raadzaam om slim te onderhandelen over de prijs.

2. Lombok T-shirts

Niet alleen in Lombok zijn t-shirts zeer gewild bij het bezoeken van andere toeristische attracties, omdat t-shirts tegen lage prijzen worden verkocht, vanaf Rp. 20.000. Net als t-shirts in het algemeen, zijn Lombok T-shirts comfortabele t-shirts om te dragen. Het verschil is dat de typische T-shirts van Lombok verkrijgbaar zijn in verschillende kleurkeuzes en zeefdrukafbeeldingen die zijn afgestemd op de iconen van toeristische attracties in Lombok. Als je een Lombok T-shirt als souvenir wilt maken, moet je dit later aanpassen aan de maat en smaak van de ontvanger.

3. Lombok Parel

Het grootste deel van het gebied van Lombok is oceaan, waardoor dit eiland een van de parelproducerende plaatsen in Indonesië is. In Lombok is het heel gemakkelijk om parelhandelaren te vinden die direct tegen een lagere prijs kunnen worden gekocht.

Niet alleen krijgen ze kwaliteitsparels, kopers van deze parels krijgen ook een eigendomscertificaat. Voor degenen die Lombok-parels als souvenir willen maken, koop ze bij juweliers verspreid over het Lombok-gebied. Daarnaast zijn deze parels ook te koop bij parelboetieks, kunstwinkels en bij toeristische attracties.

4. Sumbawa-honing

Alleen al aan de naam is te zien dat Sumbawa-honing van het eiland Sumbawa komt. Dit eiland staat bekend als de beste honingproducent van heel Indonesië. Voor degenen die Sumbawa-honing willen kopen en krijgen, deze honing is gemakkelijk te vinden en te kopen in Lombok.

Er zijn verschillende soorten Sumbawa-honing om uit te kiezen, namelijk gewone honing en witte honing. In tegenstelling tot gewone honing die een bruingele kleur heeft, heeft witte honing een witte kleur die afkomstig is van levende bijen in een witte korf. Niet alleen heeft een zoete en heerlijke smaak, witte honing heeft ook veel voordelen voor de gezondheid van het lichaam, zoals de gezondheid van de botten, het zenuwstelsel en het spijsverteringsstelsel. In tegenstelling tot honing in het algemeen, is Sumbawa-honing die in Lombok wordt gekocht, gemengd met typische Lombok-kruiden.

5. Zeewier Dodol

Dodol is een van de typische voedingsmiddelen in Indonesië, namelijk snacks met een plakkerige textuur en een zoete en legitieme smaak wanneer ze worden geconsumeerd. In tegenstelling tot dodol in andere gebieden, is er in Lombok dodol-zeewier dat kan worden gebruikt als een van de typische souvenirs van Lombok.

Niet alleen heeft een zoete smaak, Lombok’s typische zeewier lunkhead heeft een verfrissende smaak omdat het ook gemaakt is van een mengsel van fruit. Deze zeewierdodol is een souvenir dat je moet kopen om mee naar huis te nemen, omdat het een unieke smaak heeft en de prijs ook nog eens goedkoop is.

6. Melk van wilde paarden

Sumbawa is niet alleen beroemd als een plaats om honing te produceren, maar is ook beroemd om zijn melk van wilde paarden. Ook is er in Lombok melk van wilde paarden te vinden en te koop, zodat toeristen die naar Lombok komen het als souvenir kunnen maken. Zoals de naam al aangeeft, wordt deze melk inderdaad geproduceerd door vrijlevende paarden.

Wonderful Indonesia

Deze melk heeft echter een heerlijke smaak en is gunstig voor de gezondheid van het lichaam. Dit komt omdat melk van wilde paarden natuurlijke prebiotica bevat die de groei van slechte bacteriën kunnen onderdrukken en chemicaliën in het lichaam kunnen elimineren. Behalve als gezondheidsdrank kan melk van wilde paarden ook worden geconsumeerd als uithoudingsvermogenversterker.

Dat is een lijst met Mandalika-souvenirs waaruit je kunt kiezen. Meer informatie nodig over Mandalika toerisme? Bezoek dan de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Reply